Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Därför vinner AIK Allsvenskan

Den här texten var egentligen tänkt att handla om ett revanschsuget Malmö FF som nu skulle gå mot sin tredje titel på fem år. Om hur överlägsen truppen är, om hur nyförvärven håller hög klass och om hur den nya spelfilosofin som Allan Kuhn introducerat skulle chocka Allsvenskan och lämna AIK, Blåvitt och Peking långt bakom sig. 

Ta nu den tanken och gör som jag. 

Glöm att den någonsin existerade. 

En numera vanlig sinnesstämning för Malmöspelare och -fans. Foto: Petter Arvidson, Expressen
 
Istället finns en konkret aspirant till Lennart Johanssons pokal norr om Stockholm. Eller på träningsanläggningen Karlberg. Eller egentligen "överallt", som de själva säger. Betvivlar det starkt, men nåväl. 

Allmänna Idrotts-Klubben, förkortad AIK, i folkmun känd som Gnaget. Andreas Alm och hans mannar har till dags dato tjatat hål i öronen på hela fotbolls-Sverige om den kravbild och de förväntningar som finns i en klubb av AIK:s storlek. Fram till nu har dessa krav egentligen stjälpt klubben mer än de hjälpt den – Aftonbladets Simon Bank specificerade nämligen hur många titlar laget tagit: Tre. På åttio år. 

AIK-spelarna firar efter ett mål. Sveriges svar på Pepe återfinns längst till vänster. Foto: DN

Titel nummer fyra kan komma att hamna i AIK:s händer 2016 av flera anledningar. Nyförvärvet Denni Avdic och lånet från Ryssland Carlos Strandberg kommer vara livsfarliga offensivt, mittfältet med Ebenezer Ofori i spetsen bidrar med både kreativitet och styrka (läs Dickson Etuhu), samt ett mittlås bestående av Jos Hooiveld och Per Karlsson som håller hög allsvensk klass. I alla fall högre än Kari Arnason. Eller ja, det är inte så svårt.

Det som AIK kan vara mest stolta över återfinns i nuläget egentligen på bänken/på gränsen till startelvan. Niclas Eliasson, Anton Salétros, Christos Gravius och Alexander Isak har samtliga visat att de håller i Allsvenskan. Genom att bara spela på sin ungdomliga entusiasm och känslan av att inte ha något att förlora, kommer det tveklöst att bära långt för Solnaklubben. 

Så framåt, stolta AIK.

Mitt Malmö FF får sikta in sig på kvalspel neråt. Spelmässigt hör vi hemma där.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av josipladan

Kommentera
Nyheter24 redaktionen

Hej!

Vi lyfter din text på Nyheter24:s sportsida.
Du skriver riktigt intressanta texter, fortsätt med det!

Mvh
Christofer Rahmner

Svar: Tack ska ni ha, jag jobbar vidare! :)
Josip Ladan