Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Markus Rosenberg till EM – varför inte?

Markus Rosenberg efter 3-2-målet mot AIK på Friends Arena 2014. Foto: Johanna Lundberg, Expressen
 
Egentligen är det kanske inte läge att lyfta den här idén just nu. Gårdagens insats mot J-Södra var direkt bedrövlig, samtidigt som det flyter på ganska okej för Guidetti, Berg och övriga aspirerande på platsen bredvid Zlatan i sommar. Dessutom har Rosenberg själv vid ett flertal tillfällen sedan återkomsten från Europa tackat nej till fortsatt spel i landslaget.

Igår ställdes dock allt på ända. Visserligen kommer Janne Andersson ta över landslaget först i höst, men jag är helt övertygad om att han och Hamrén kommer ha ett tätt samarbete avseende uttagningar och aktuella spelare från Allsvenskan som har gjort bra vårsäsonger. Utöver detta har Rosenberg och Andersson ett gott tidigare samarbete från den senares tränarsejour i Halmstad 2004. Just Rosenberg, som då var på lån från MFF, var en starkt bidragande orsak till att HBK var med och slogs om guldet fram till sista omgången – så pass stor att han både vann skytteligan och blev proffs i Ajax. Därför tror jag att Andersson i samråd med Hamrén faktiskt skulle kunna övertala "Mackan" om ett sista landslagsframträdande. 

Markus Rosenberg är på många sätt en kontroversiell figur i allsvenska sammanhang. Han ligger hela tiden på gränsen till det tillåtna, är stor i käften och kan av många uppfattas som arrogant och direkt stöddig i intervjuer. Bara negativt, eller?

Absolut inte. Rosenberg har efter år på högsta europeiska nivå lärt sig EXAKT vad som krävs för att vara den där direkt avgörande skillnaden mellan vinst och förlust. Man måste vara ful i duellspelet. Man måste kunna käfta med motståndarbackarna. Man måste ha ett par tjuvknep i fickan för att vinna fördelar på internationell nivå. John O'Shea och Giorgio Chiellini kommer knappast lägga några fingrar emellan i sommar.

Således vore det både klokt och resonabelt att från SvFF:s håll försöka snacka Rosenberg till EM. Internationell rutin, vassa armbågar och en målnäsa få förunnad kan landslaget bara dra nytta av.
 
Oavsett vad Rosenberg-hatarna säger.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av josipladan

Kommentera