Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Ici c'est Championnat d'Europe

Aftonbladets husgud Erik Niva är en förebild både skriv- och Instagrammässigt. Eftersom hashtagen #jagär(...) med medföljande anekdoter vid varje uppladdning bidrar med lika delar ny kunskap som med ökad fascination för Nivas fotografiskicklighet, vore det därför en enkel sak att kopiera hans koncept rakt av.

Varför ändra på något som fungerar? 

Foto: @erikniva, instagram.com
 
Min tanke med vistelsen i Frankrike är att utveckla Nivas "Instagram-stilistik" och sätta en helt egen prägel på den. I och med att boende på Camp Sweden ingår i priset, vore det därför roligt att varje dag lyfta två-tre personer och deras relation till landslaget, om varför de valde att åka till Frankrike och följa mästerskapet på plats. Skit i hur långt de tror att landslaget går, om vilka som borde starta, dagsform på våra mittbackar och så vidare - under en mästerskapssommar är det trots allt fansen som står i fokus och som borde lyftas fram mer än tråkiga citat från en presskonferens som alla övriga 473829467 tidningar ändå kommer skriva om.

 
Foto: TT Nyhetsbyrån
 
Under hashtagen #icicest(random supporters namn) kommer alltså de som väljer att följa Nyheter 24:s bevakning av mästerskapet komma avsevärt mycket närmare fansen som egentligen är deras föräldrar, syskon, kusiner och polare. Förhoppningsvis, om relationen mellan media och främst team Richt/Bodell tinar upp, kommer hashtagen och bevakningen också omfatta landslagsspelarna - mitt mål kommer vara att få Andreas Granqvist att rappa tillsammans med John Guidetti. Händer det vet jag inte vad jag gör.

Utöver den ordinarie match- och supporterbevakningen i alla sorters medier, kommer också ett antal utvalda motståndarsupportar att omfattas av #icicest(...) - lika många intressanta historier som finns i Camp Sweden, finns också i de irländska, italienska och belgiska supporterskarorna.

Hela Europa kommer vara samlat i Frankrike under kommande sommar. Matcher, öl, sång, bra väder och framförallt massor av människor som är där för att njuta av mästerskapet. Därför vore det en stor ära att kunna få säga "Ici c'est Championnat d'Europe" på daglig basis under en månads tid.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av josipladan

Kommentera
Emil

Önskar att jag själv hade hittat på detta. Grymt!

Svar: Tack ska du ha, det övriga jag tänkte ta upp nämnde ju du i din text! ;)
Josip Ladan