Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

"Engelsk fotboll är skit."

Foto: Bildbyrån

Det var Zlatan själv som yttrade det numera klassiska citatet redan när han spelade i Malmö FF. Trots erbjudanden från Arsene Wenger och det än mer klassiska "Zlatan doesn't do auditions", gläntar nu alltså Ibra på dörren till Premier League. Är den engelska fotbollen inte skit längre?

Jag skulle vilja påstå det motsatta. Lika illa som det gick för de lag Zlatan spelade i när man mötte engelskt motstånd i CL, lika illa, om än sämre, går det för de engelska lagen nu. Arsenal, Chelsea, Manchester United och Liverpool är alla utslagna ur CL respektive EL – Manchester City är kvar tack vare en gynnsam lottning i form av Dynamo Kiev i förra omgången och Liverpool tack vare en knappt godkänd insats mot ett ännu sämre United. Istället är det f.d. "blåbärslag" i form av Leicester och West Ham som fortsätter bära PL:s fana. Hur högt den bärs, är en annan fråga. 

Vi minns alla de engelska mediernas drev mot Zlatan. Om hur dålig han var mot de engelska lagen. Om hur han alltid underpresterade. I viss mån stämde det också. Zlatan var mer "skit" än den fotboll han påstod vara just det. 

Fram till den där kvällen på Friends Arena. När han satte fyra mål och på helt egen hand karatekickade alla brittiska tvivlare i ansiktet. Efter den kvällen var han helt enkelt på en helt annan nivå – en nivå som gör honom till så oerhört mycket större än vad vi kan förstå. 

Med Premier League i uppenbar förändring, en Zlatan i sitt livs form och förhoppningsvis ett bra EM för svensk del, är det absolut ingen omöjlighet att Ibrahimovic skulle sparka upp den där dörren han nu under våren gläntat på. Om inte annat så för att bevisa en gång för alla att "engelsk fotboll är skit".

Med Zlatans mått mätt i alla fall.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av josipladan

Kommentera